TIC.. TAC.. TIC.. TAC.. El món de la comunicació, el rellotge vital de la nostra societat actual.

Benvinguts al nou espai de les TIC i el seu context educatiu. Ens hi endinsem per extreure'n material d'interès i certes pràctiques personals. En feu un tast?

dijous, 2 de juny del 2011

VALORACIÓ FINAL DE L'ASSIGNATURA DE TIC TAC.

Aquesta és l’última entrada que faig en aquest 1r curs i en l’assignatura de TIC TAC, integrada en el mòdul de Comunicació i Interacció Educativa. He decidit fer una entrada a mode de valoració global entorn el tractament de l’assignatura i els seus continguts durant el curs, i també en relació a la influència que la seva realització ha impactat en les meves percepcions d’aquests temes. Intentaré ser breu i concret. 

Primer de tot, he de dir, des de la més profunda sinceritat, que m’ha agradat força fer aquesta assignatura. Crec que es tracta d’una de les assignatures claus en educació, i també una de les més útils en relació a la nostra futura pràctica laboral, en el context educatiu. Si tenim present els avenços que ha patit la nostra societat en els últims anys, es fa evident la necessitat de replantejar l’organització educativa en quant a la gestió dels continguts i de les metodologies del personal docent a l’hora de realitzar la seva tasca. Hem d’esdevenir conscient de la importància que la tecnologia informàtica està assolint dins de tots els àmbits de la societat, i hem de ser prou ràpids com per adaptar-nos-hi per poder anar millorant dia rere dia, cadascú en el context que li pertoca, que ha escollit.
Considero que el plantejament de l’assignatura és correcte, i que els continguts estan ben elaborats i esquematitzats en format de diapositives. Potser algun tema l’hagués plantejat de forma diferent, i no des del punt de vista purament comunicatiu i audiovisual. Per altra banda, hagués estat bé fer classes teòriques relacionant el context tecnològic i informàtic amb l’àmbit purament educatiu, que és en el qual estem situats, i destinar algunes pràctiques a intentar plantejar, per exemple, una unitat didàctica amb material informàtic, intentant reproduir part del projecte 1x1 que es desenvolupa actualment en molts centres educatius. No obstant, això no significa que no valori les pràctiques o la teoria com a positives; ben bé al contrari. Simplement, intento donar eines que, des del meu punt de vista, poden servir per millorar el plantejament de l’assignatura. Crec, doncs, com ja he esmentat, que l’assignatura és molt adequada, sobretot en el nostre cas, i que la metodologia i l’avaluació són encertades. Ha estat molt bé fer-la. He de confessar que, a nivell personal, m’ha ajudat, en part, a perdre la por entorn el projecte 1x1 i a veure-ho com un recurs realment útil; Abans no hi confiava gaire, la veritat.

M’agradaria deixar-vos, en aquest mateix missatge, un vídeo que està força bé ja que resumeix, de forma breu, una de les jornades de conscienciació d’una vintena de professionals del món educatiu entorn les noves tecnologies i l’educació. Crec que es pot percebre, encara que mínimament (el vídeo és curt), la necessitat d’innovació ràpida i de formació dels professionals per tal d’avançar al pas que ens marca aquesta cultura tan potent, la de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació:


Per útlim, tan sols vull deixar clar que no pretenc deixar aquest blog tancat. M'ha agradat molt l'experiència de tenir un blog i, si en algun moment, més endavant, veig que tinc oportunitat de seguir penjant material i experiències diverses, ho faré. Espero que, d'aquí uns anys, pugui reprendre aquest blog per explicar la meva experiència entorn les TIC en el meu entorn laboral!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada